Härmä Jr uutiset

 • Halvalla hyvään harrastukseen

  Mauri Palonen aikoo tarjota juniorijalkapalloa niin halvalla kuin mahdollista. Kuva: Markku Tanni

  Hämeenlinnalainen jalkapalloilu saa uuden junioriseuran, jonka nimeksi tulee Härmä jr. Uuden seuran perustava kokous pidetään keskiviikkona. Kuten uuden seuran nimestä voi päätellä, sen tarkoitus on tehdä kiinteätä yhteistyötä Hämeenlinnan Härmän kanssa.

  – Härmä jr on kuitenkin itsenäinen yhdistys, jolla on myös oma talous. Härmän kanssa teemme yhteistyösopimuksen, sanoo Härmä jr:n perustaja Mauri Palonen, joka on vuosia kuulunut myös Härmän hallitukseen.

  Jalkapallossa Härmällä ja Härmä jr:lla on selvä tehtävänjako. Härmä hoitaa miesten ja naisten jalkapallon, Ykkösessä pelaavan A-poikien joukkueen ja Ykköseen nousseen B-tyttöjen joukkueen. Muut härmäläiset juniorijoukkueet, myös mahdolliset A-poikien ja B-tyttöjen toiset joukkueet, ovat Härmä jr:n alla.

  – Härmä jr:ssa jokainen perustettava joukkue hoitaa itse asiansa ja myös taloutensa, Palonen kertoo.

  Tarkoitus on, että Härmä jr:n toiminta käynnistyy nopeasti.

  – Keskiviikkona on kokous ja torstaina paperit lähtevät eteenpäin. Ensi kauden piirinsarjoihin lähdemme niin monella joukkueella kuin pystyyn saamme. Ensi talvena otamme harjoitusvuoroja tekonurmelta niin paljon kuin saamme. Lisäksi talven ohjelmassa on kuntosalia ja juoksemista. Peruskuntoa hoidetaan, vaikka kenttävuoroja olisikin vähemmän.

  Palonen on ollut hämeenlinnalaisessa jalkapallossa monessa mukana. Hän haluaa tarjota junioreille mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa mahdollisimman halvalla.

  – On näyttänyt siltä, että juniorimäärät ovat Hämeenlinnassa laskeneet. Yritämme nyt palata ikään kuin juurille. Lasten ja nuorten on saatava pelata muutamalla satasella, ei tonneilla. Aion itse perustaa stipendirahaston, jolla seurallamme on mahdollista tukea vähävaraisten perheiden lahjakkaita jalkapalloilijoita. Myös maahanmuuttajat ovat tervetulleita seuran toimintaan.

  Palonen aikoo tukea henkilökohtaisesti myös seuransa juniorijoukkueita.

  – Minulla on rahaa, enkä niitä halua hautaan mukanani viedä. Mieluummin tuen tällaista jalkapallotoimintaa.

  Palonen sanoo, ettei hän vielä osaa sanoa, kuinka monta juniorijoukkuetta Härmän juniorien toimintaan alkuun saadaan mukaan. Jo nyt on kuitenkin selvää, että uudella seuralla on ensi kauden piirinsarjassa vuonna 2000 syntyneiden B-juniorien joukkue.

  Hämeenlinnan Jalkapalloseuran jo päättyneen pelikauden C15 valkoiset -joukkue nimittäin siirtyy lähes kokonaisuudessaan Härmän jr:n toimintaan.

  – Tämä kausi oli meille katovuosi. Kauden lopetti 15–16 poikaa, kun kautta oli aloittamassa yli 20 poikaa, kertoo HJS:n C15 valkoisten joukkueenjohtaja Tanja Markus.

  Markuksen mielestä harrastajamäärän väheneminen on monen asian summa.

  – Muut asiat alkavat kiinnostaa poikia tuossa iässä. Myös harrastuksen kalleus on yksi syy. Monen pojan motivaatiokin lopahti, kun tuntui siltä, että meidät jätettiin oman onnemme nojaan.

  Markus kertoo, että HJS tarjosi C15 valkoiset -joukkueelle kahta vaihtoehtoa.

  – Toinen oli pyrkiä Hakan ja HJS:n yhdistelmäjoukkueeseen, mutta siihen ei kukaan joukkueen pojista halunnut lähteä. Toisena vaihtoehtona esitettiin kaksi kertaa viikossa pidettävää höntsätoimintaa melkein samaan hintaan, mutta ilman sen kummempaa pelitoimintaa. Koko joukkue päätti siirtyä uuteen joukkueeseen yhtä pelaamisen lopettanutta poikaa lukuun ottamatta. Valtaosa viime kauden pelaajistamme on tulossa Härmään.

  Uuden seuran nuorimpien ikäluokkien taloutta helpottaa sekin, että harjoitteleminen kesällä on käytännössä ilmaista.

  – Nuorimmat voivat harjoitella omalla kentälläni Hattelmalanharjun kyljessä. Se ei maksa mitään, Palonen sanoo.

  Hän kehottaa Härmä jr:n toiminnasta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä (puh. 044-237 7600) tai käymään Härmän toimistolla Hämeentiellä.

  --

  HäSa
  Timo Lainesalo

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

Hae pelaajaksi

Haluatko liittyä Härmä jr seuraan?

Täytä hakemus  

Yhteystiedot

Hämeenlinnan Härmä jr
Hämeentie 4
13200 Hämeenlinna
044 - 237 7600
hmlharma.jr@gmail.com

 

Härmä jr somessa